Aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve

Próbáltad már? Nem? Itt az idő!

Sokan készítenek sonkával vagy sajttal töltött csirkemellet sütve és rántva is, azonban kevesebben vannak azok, akik kicsit extrémebben főznek. Nem kell túl sok kreativitás ahoz, hogy valami újat próbáljunk ki. Egyszerű és ízletes a sajt helyett aszalt szilvát használni. Nagyon finom lesz a végeredmény és megunni se fogod egyhamar, garantálom. :)

Aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell
  • 6-12 darab aszalt szilva
  • 12 szelet bacon

Aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük majd egyesével kikloffoljuk és mindkét oldalát besózzuk.
 

csirkemell szeleteket kikloffoljuk
A hús mindkét oldalát sózzuk.


Egy vagy két darab aszalt szilvát tehetünk és göngyölhetünk fel a csirkemellbe. Ha kettőt választunk lehetséges, hogy túl tömény, túl sok lesz a végeredmény, de ízlések és pofonok, ki hogyan szereti. A hússal próbáld teljesen befedni a szilva darabokat.
 

aszalt szilvás csirkemell
Aszalt szilvával töltjük a szelet húst.


Két szép húsos bacont rácsavarunk a húsra és tepsibe vagy egy hőálló edénytbe tesszük, majd a 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük alufóliával lefedve. Zsiradékot ne tegyünk alá, a baconből elegendő zsír ki fog sülni. 30 percet sütjük, majd az alufóliát levesszük róla és pirosra sütjük.
 

hőálló edényben sütjük
megsült a hús
Hamar elkészül és nagyon finom!


Köretnek készíthetünk petrezselymes krumplit, párolt rizst, hasábburgonyát és/vagy fogyaszthatunk mellé különböző salátát mint például friss fejessaláta vagy uborkasaláta.
 

tálaljuk
Jó étvágyat!
HáziasÍzek.hu © 2017