Klasszikus hagymás uborkasaláta ecetesen

Egyszerű és finom klasszikus uborkasaláta.

Ahány ház, annyi szokás, mi az uborkasalátát is édesítőszerrel készítjük cukor helyett, így a cukorbetegek is annyit fogyaszthatnak belőle amennyi csak jólesik. 

Uborkasaláta recept hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 evőkanál só
  • 1,2 dl víz
  • 0,5 dl 10%-os Chef ételecet
  • 12 szem Canderel édesítőszer
  • 1/4 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

Az uborkasaláta elkészítése:

Az uborkát jól megmossuk, meghámozzuk majd vékonyra szeleteljük.
 

uborkasaláta lereszelése
Kígyóuborka lereszelése

 

Megsózzuk az uborkát és 30 percet állni hagyjuk.
 

uborkát megsózzuk, majd állni hagyjuk
Jól megsózzuk az uborkát, majd állni hagyjuk


A sózott uborkát jól kifacsarjuk és elkészítjük a salátalét.
 

saláta kifacsarása
Kifacsarjuk a megsózott uborkát.

 

Felöntjük vízzel és ecettel, majd hozzáadjuk a Canderel-t, addig keverjük míg fel nem oldódtak a tabletták. Közben kóstoljuk meg, hogy az ízlésünknek megfelelő-e az arány.
 

ecetes uborka
Elkészítjük a salátalevet Chef 10%-os ételecettel.

 

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az uborkához adjuk.
 

hagymás uborkasaláta
Vöröshagymával és fokhagymával ízesítjük.

 

Lehűtve tálaljuk.
 

kész az uborkasaláta
Jó étvágyat! :)

 

HáziasÍzek.hu © 2017