
Salátalé készítése

Ez a hagyományos de annál finomabb ecetes salátalé sok magyar saláta alapja mint például uborka, paprika, paradicsom vagy fejes saláta. Könnyen és gyorsan elkészíthető a recept alapján.
Salátalé recept hozzávalók: |
|
|
|
|
Cukorbetegek is nyugodtan fogyaszhatják, ha cukor helyett édesítőszert használnak. |
A salátalé elkészítése:
Miután kimértük a fél liter vizet adjuk hozzá az egy deciliter 10%-os ételecetet, majd a egy - másfél evőkanál só hozzáadása után a levet jól elkeverjük, végül pedig a 20 szem Canderel tablettát (vagy a 3 evőkanál kristálycukrot) is feloldjuk az ecetes lében. Kóstolást követően ízlés szerint változtathatunk az összetevők mennyiségén. Célszerű egy nagy tálban elvégezni a műveletet mivel később ebben a tálban adjuk hozzá a salátát vagy a kívánt zöldségféléket. Javasolt a tálalás előtt 1-2 órával korábban elkészíteni az alaplevet, hogy az ízek összeérjenek és hűtőben tárolni a felhasználásig.
![]() |
Az elkészült ecetes salátalé. |
Az összetevők mennyisége változhat a készítő ízlésvilágától. Valaki édesen, más inkább ecetesen szereti. Az ételecet helyett használhatunk nemes alapanyagú eceteket is (borecet, almaecet, balzsamecet, gyümölcsborecet).