Salátalé készítése

A hagyományos magyar saláták alapja.

Ez a hagyományos de annál finomabb ecetes salátalé sok magyar saláta alapja mint például uborka, paprika, paradicsom vagy fejes saláta. Könnyen és gyorsan elkészíthető a recept alapján.

Salátalé recept hozzávalók:

  • 5 dl víz
  • 1 dl 10%-os Chef ételecet
  • 1 - 1,5 evőkanál só
  • 20 szem Canderel édesítőszer vagy 3 evőkanál kristálycukor

 

Cukorbetegek is nyugodtan fogyaszhatják, ha cukor helyett édesítőszert használnak.

A salátalé elkészítése:

Miután kimértük a fél liter vizet adjuk hozzá az egy deciliter 10%-os ételecetet, majd a egy - másfél evőkanál só hozzáadása után a levet jól elkeverjük, végül pedig a 20 szem Canderel tablettát (vagy a 3 evőkanál kristálycukrot) is feloldjuk az ecetes lében. Kóstolást követően ízlés szerint változtathatunk az összetevők mennyiségén. Célszerű egy nagy tálban elvégezni a műveletet mivel később ebben a tálban adjuk hozzá a salátát vagy a kívánt zöldségféléket. Javasolt a tálalás előtt 1-2 órával korábban elkészíteni az alaplevet, hogy az ízek összeérjenek és hűtőben tárolni a felhasználásig. 
 

salátalé
Az elkészült ecetes salátalé.

 

Az összetevők mennyisége változhat a készítő ízlésvilágától. Valaki édesen, más inkább ecetesen szereti. Az ételecet helyett használhatunk nemes alapanyagú eceteket is (borecet, almaecet, balzsamecet, gyümölcsborecet).

 

 

HáziasÍzek.hu © 2017