Sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve

Mennyei falatok ebédre vagy vacsorára.

Ha nincs ötleted, hogy mit főzz ebédre vagy vacsorára, ez a recept gyorsan és könnyen elkészíthető és biztos a siker. Jelen eseben sajttal töltöttem a baconbe göngyölt csirkemellet, de a másik tuti befutó az aszalt szilvával töltött baconbe tekert csirkemell, amit szintén megtalálhattok a receptjeim között.

Sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell
  • 12 szelet húsos bacon
  • trapista sajt (ízlés szerint lehet akár füstöltsajt is)

Sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük majd egyesével kikloffoljuk és mindkét oldalát besózzuk. A sajtot felkockázzuk és a húsra tesszük, majd óvatosan feltekerjük a húst, törekedve arra, hogy a hús mindenhol fedje a sajtot. Két szép húsos bacont rácsavarunk a húsra és tepsibe vagy egy hőálló edénytbe tesszük, majd a 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük alufóliával lefedve. Zsiradékot ne tegyünk alá, a baconből elegendő zsír ki fog sülni. 30 percet sütjük, majd az alufóliát levesszük róla és pirosra sütjük.
 

kikloffolt csirkemell sajttal töltjük meg
1. Vékonyan felszeleteljük a csirkemellet. 2. Sajttal töltjük.
felgöngyöljük a húst baconbe csavarjuk
3. Felgöngyöljük a húst a sajttal együtt. 4. Baconbe tekerjük.
hőálló edénybe helyezzük megsült
5. Sütésre készen. 6. Megsült a sajtos baconös csirkemell.


Köretnek készíthetünk párolt rizst, főtt krumplit, hasábburgonyát és/vagy fogyaszthatunk mellé különböző salátát mint például friss fejessaláta vagy uborkasaláta.
 

rizzsel és uborkasalátával tálaljuk
Jó étvágyat mindenkinek! :)

 

HáziasÍzek.hu © 2017