Cuppogós malacfarok pörkölt

Az alábbi receptből megtudhatod mi a titka a mennyei farok pörköltnek.


Készíthetünk pörköltet húsokból, zöldségekből, de egy igazi házias malacfarok pörköltnek párja nincsen. Kicsik és nagyok egyaránt szeretik a farkokról a puha húst leszopogatni. Frissen tálalva a legfinomabb! :)

Cuppogós malacfarok pörkölt hozzávalók:

  • 1,5 kg malacfarok
  • 3 fej vöröshagyma
  • sertészsír
  • 2 teáskanál pirospaprika (csemege vagy csípős)
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csiper majoranna
  • 1 kávéskanálnyi köménymag
  • 1 erőleveskocka
  • 1 evőkanál liszt


Cuppogós malacfarok pörkölt elkészítése:


A sertésfarkokat alaposan megmossuk, az esetlegesen rajta maradt szőrt eltávolítjuk. Arasznyi, kb. 10 cm-es darabokra vágjuk fel a farkokat.
 

A szőrszálakat a tűzhely nyílt lángjának segítségével leperzselhetjük a farkokról. Egyszerű de praktikus megoldás.

 

megtisztított malacfarok
Megtisztított és feldarabolt malacfarkok.


A három közepes méretű vöröshagymákat felszeleteljük és kevés sertészsíron elkezdjük pirítani. A felszeletelt malacfarkokat a hagymára tesszük.
 

a malacfarkokat a hagymára tesszük
A farok darabokkal együtt pirítjuk üvegesre a hagymát.


Amikor a hagyma megpirult levesszük a tűzről és a két teáskanálnyi csemege pirospaprikával megszórjuk, de készíthetjük csípős pirospaprikával is, ki hogyan szereti, majd jól összekeverjük.
 

pirospaprikával megszórjuk a farkokat
Csemege pirospaprikával megszórjuk a farkokat.


Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és hozzáadjuk az erőleveskockát, majd ízesítjük sóval, borssal, majorannával és köménymaggal.
 

ízesítjük a pörköltet
Sóval, borssal, majorannával és köménymaggal ízesítjük.


A malacfarok pörkölt főzési idején nem lehet spórolni, akkor lesz igazán finom, ha lassú tűzön 3-4 órán keresztül főzzük. 
 

lassú lángon főzzük
Takarékon, 3-4 órán keresztül főzzük.


Ne nagyon kevergessük, közbe közbe csak rázzuk meg az edényt. Akkor jó, amikor a hagyma széjjelfőtt és pörköltünknek sűrű szaftos a leve, a malacfarkokról a bőr könnyen leválik. A pörköltlevet egy kevés liszt hozzáadásával sűríthetjük. Tálalhatjuk rizzsel, főtt krumplival, tarhonyával vagy friss kenyérrel.
 

liszttel sűríthetjük a pörköltet
Liszttel sűríthetjük a szaftot.


Egy finom fejessalátával, uborkasalátával vagy káposztasalátával teljes a siker! Frissen elkészülve fogyasszuk! :) Jó étvágyat! 
 

készen van a malacfarok pörkölt

 

HáziasÍzek.hu © 2017