
Cuppogós malacfarok pörkölt

Készíthetünk pörköltet húsokból, zöldségekből, de egy igazi házias malacfarok pörköltnek párja nincsen. Kicsik és nagyok egyaránt szeretik a farkokról a puha húst leszopogatni. Frissen tálalva a legfinomabb! :)
Cuppogós malacfarok pörkölt hozzávalók: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cuppogós malacfarok pörkölt elkészítése:
A sertésfarkokat alaposan megmossuk, az esetlegesen rajta maradt szőrt eltávolítjuk. Arasznyi, kb. 10 cm-es darabokra vágjuk fel a farkokat.
A szőrszálakat a tűzhely nyílt lángjának segítségével leperzselhetjük a farkokról. Egyszerű de praktikus megoldás. |
![]() |
Megtisztított és feldarabolt malacfarkok. |
A három közepes méretű vöröshagymákat felszeleteljük és kevés sertészsíron elkezdjük pirítani. A felszeletelt malacfarkokat a hagymára tesszük.
![]() |
A farok darabokkal együtt pirítjuk üvegesre a hagymát. |
Amikor a hagyma megpirult levesszük a tűzről és a két teáskanálnyi csemege pirospaprikával megszórjuk, de készíthetjük csípős pirospaprikával is, ki hogyan szereti, majd jól összekeverjük.
![]() |
Csemege pirospaprikával megszórjuk a farkokat. |
Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és hozzáadjuk az erőleveskockát, majd ízesítjük sóval, borssal, majorannával és köménymaggal.
![]() |
Sóval, borssal, majorannával és köménymaggal ízesítjük. |
A malacfarok pörkölt főzési idején nem lehet spórolni, akkor lesz igazán finom, ha lassú tűzön 3-4 órán keresztül főzzük.
![]() |
Takarékon, 3-4 órán keresztül főzzük. |
Ne nagyon kevergessük, közbe közbe csak rázzuk meg az edényt. Akkor jó, amikor a hagyma széjjelfőtt és pörköltünknek sűrű szaftos a leve, a malacfarkokról a bőr könnyen leválik. A pörköltlevet egy kevés liszt hozzáadásával sűríthetjük. Tálalhatjuk rizzsel, főtt krumplival, tarhonyával vagy friss kenyérrel.
![]() |
Liszttel sűríthetjük a szaftot. |
Egy finom fejessalátával, uborkasalátával vagy káposztasalátával teljes a siker! Frissen elkészülve fogyasszuk! :) Jó étvágyat!
![]() |