
Sajtos hagymakrémleves

Mi esne jobban egy hideg őszi vagy téli napon, mint egy forró ízletes hagymakrémleves? A vöröshagymának a felhasználása szinte végtelen, előszeretettel használjuk szinte minden főétel ízesítéseként. Én szeretem érezni a hagyma ízét, ezért sem tejföt sem tejszínt nem használok ennél a receptnél. Próbáld ki Te is, hidd el nem fogsz csalódni!
Sajtos hagymakrémleves hozzávalók: |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sajtos hagymakrémleves elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk, héjukat eltávolítjuk és kockákra, darabokra vágjuk. Nem kell nagyon az egyenletességre ügyelni, ugyanis a végén össze lesz turmixolva.
![]() |
Feldaraboljuk a vöröshagymákat. |
Egy kiválasztott fazékban keves sertészsíron elkezdjük pirítani az összedarabolt hagymákat, majd kicsivel később hozzáadjuk a fokhagymákat is. Mikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a két evőkanál teljeskiőrlésű lisztet és jól elkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük.
Ha hosszabb ideig pirítjuk a hagymát, sötétebb lesz a levesünk, csak vigyázzunk, ne égessük oda! :) |
![]() |
Liszttel megszórjuk az üvegesre pirított hagymát. |
Kicsivel több vízzel öntsük fel, minthogy ellepje és beletesszük a leveskockát is.
![]() |
Leveskockával ízesítjük a levest. |
Mikor a hagyma megfőtt, nincs más teendőnk minthogy összeturmixoljuk. Ha a leves túl sűrű lenne, nyugodtan adjunk hozzá egy kevés vizet. Tálaláskor szórjunk reszelt sajtot a forró levesbe és pirított kenyérkockával tálaljuk.
![]() |
Istenien finom, Jó étvágyat hozzá! :) |
Hihetetlenül egyszerű, gyors és olcsó leves, a család egyik kedvence. A levesbetétekkel együtt pedig kiadós, laktató. Ne feledjük a hagyma jótékony, gyógyhatásait sem. Nem csak ételek ízesítésére alkalmas, héjávól gyógyteát főzhetünk vagy éppenséggel Húsvéti tojásokat festhetünk.