Pirított kenyérkocka

Krémlevesek ínyenc és ropogós levesbetétje.

A krémleveseket jellemzően pirított zsemle vagy kenyérkockákkal tálaljuk. Gyorsan elkészül és tartalmasabb lesz tőle a krémlevesünk. Lehetőleg szárazabb zsemlét vagy kenyeret használjuk az elkészítéséhez.

Pirított kenyérkocka hozzávalók:

  • szikkadt kenyér vagy zsemle


A pirított kenyérkocka készítése:

Tetszés szerinti vastagságúra szeleteljük a kenyeret, majd a szeleteket felkockázzuk. Én személy szerint 7-8 miliméteresre szoktam kockázni, se nem apró se nem nagy.
 

kockákra vágjuk a kenyér szeleteket
Felkockázzuk a kenyérszeleteket.


Egy tepsibe eloszlatjuk a kenyérkockákat és 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre pirítjuk. Közben egyszer, kétszer rázzuk meg a tepsit.
 

tepsibe tesszük a kenyérkockákat
Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.

 

Adagonként egy szelet kenyérrel számoljunk!


Használhatunk rozskenyeret, teljeskiőrlésű kenyeret vagy magvas kenyeret is. Pirított kenyérkockákat készíthetünk salátákhoz, mint például Cézár saláta, de népszerű levesbetét is például hagymakrémlevesbe, brokkolikrémlevesbe, csicsókakrémleveshez is.

Hozzávalók:

HáziasÍzek.hu © 2017