
Pirított kenyérkocka

A krémleveseket jellemzően pirított zsemle vagy kenyérkockákkal tálaljuk. Gyorsan elkészül és tartalmasabb lesz tőle a krémlevesünk. Lehetőleg szárazabb zsemlét vagy kenyeret használjuk az elkészítéséhez.
Pirított kenyérkocka hozzávalók: |
|
A pirított kenyérkocka készítése:
Tetszés szerinti vastagságúra szeleteljük a kenyeret, majd a szeleteket felkockázzuk. Én személy szerint 7-8 miliméteresre szoktam kockázni, se nem apró se nem nagy.
![]() |
Felkockázzuk a kenyérszeleteket. |
Egy tepsibe eloszlatjuk a kenyérkockákat és 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre pirítjuk. Közben egyszer, kétszer rázzuk meg a tepsit.
![]() |
Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül. |
Adagonként egy szelet kenyérrel számoljunk! |
Használhatunk rozskenyeret, teljeskiőrlésű kenyeret vagy magvas kenyeret is. Pirított kenyérkockákat készíthetünk salátákhoz, mint például Cézár saláta, de népszerű levesbetét is például hagymakrémlevesbe, brokkolikrémlevesbe, csicsókakrémleveshez is.