Csicsókakrémleves tavasziasan

A cukorbetegek eltitkolt csodalevese.

A csicsókakrémlevest a kora tavaszi slágerrel, a medvehagymával bolondítottam meg ebben a receptben. Nem csak szép zöldes színt kapott a leves de isteni íze lett a frissen szedett medvehagymától. Te is próbáld ki, nem bánod meg! :)

Csicsókakrémleves tavasziasan hozzávalók:

  • 1 kg csicsóka
  • 1 maronyi medvehagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2,7 dl tejföl
  • zsiradék
  • szerecsendió

A csicsókakrémleves tavasziasan elkészítése:

A csicsóka felülete egyenletlen, ezért pucolása előtt tegyük hidegvízbe, addig is ázik. A megtisztított gumókat darabokra vágjuk és a főzésig vízben tároljuk.
 

megpucoljuk a csicsókát
A csicsóka gumókat hideg vízben tartjuk felhasználásig.

 

Egy közepes méretű edénybe feltesszük a csicsóka gumókat, a fokhagymát és a felaprított medvehagymát együtt főni.
 

feltesszük főni
A medvehagyma páratlan ízt kölcsönöz a krémlevesnek.


Míg fő, egy serpenyőben megpirítjuk a szeletekre vágott vöröshagymát egy kevés zsiradékon.
 

üvegesre pirítjuk a vöröshagymát
Üvegesre pirítjuk a hagymát.


Az üvegesre pirított hagymát hozzáadjuk a csicsókához. Majd a gumók puhulásáig főzzük tovább.
 

hagymát hozzáadjuk a csicsókához
A hozzávalókat együtt főzzük, míg meg nem puhulnak.


Amikor megpuhult még forrón pépesítjük egy turmix segítségével és egy pohár telfölt adunk hozzá, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük, felfőzzük.
 

szerecsendióval és sóval ízesítjük a levest
Szerecsendióval és sóval ízesítjük a krémlevesünket.


Levesgyönggyel vagy frissen pirított zsemlekockával tálaljuk.

A csicsóka íze nagyon hasonlít a krumpliéhoz, azonban sokkal édesebb. Cukorbetegek gyakori alapanyaga levesekhez, főzelékhez, de fogyaszthatjuk nyersen és salátákban is.
 

HáziasÍzek.hu © 2017