
Csicsókakrémleves tavasziasan

A csicsókakrémlevest a kora tavaszi slágerrel, a medvehagymával bolondítottam meg ebben a receptben. Nem csak szép zöldes színt kapott a leves de isteni íze lett a frissen szedett medvehagymától. Te is próbáld ki, nem bánod meg! :)
Csicsókakrémleves tavasziasan hozzávalók: |
|
|
|
|
|
|
|
|
A csicsókakrémleves tavasziasan elkészítése:
A csicsóka felülete egyenletlen, ezért pucolása előtt tegyük hidegvízbe, addig is ázik. A megtisztított gumókat darabokra vágjuk és a főzésig vízben tároljuk.
![]() |
A csicsóka gumókat hideg vízben tartjuk felhasználásig. |
Egy közepes méretű edénybe feltesszük a csicsóka gumókat, a fokhagymát és a felaprított medvehagymát együtt főni.
![]() |
A medvehagyma páratlan ízt kölcsönöz a krémlevesnek. |
Míg fő, egy serpenyőben megpirítjuk a szeletekre vágott vöröshagymát egy kevés zsiradékon.
![]() |
Üvegesre pirítjuk a hagymát. |
Az üvegesre pirított hagymát hozzáadjuk a csicsókához. Majd a gumók puhulásáig főzzük tovább.
![]() |
A hozzávalókat együtt főzzük, míg meg nem puhulnak. |
Amikor megpuhult még forrón pépesítjük egy turmix segítségével és egy pohár telfölt adunk hozzá, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük, felfőzzük.
![]() |
Szerecsendióval és sóval ízesítjük a krémlevesünket. |
Levesgyönggyel vagy frissen pirított zsemlekockával tálaljuk.
A csicsóka íze nagyon hasonlít a krumpliéhoz, azonban sokkal édesebb. Cukorbetegek gyakori alapanyaga levesekhez, főzelékhez, de fogyaszthatjuk nyersen és salátákban is.