Mindentbele pizza

Pizzára éhezel, de nincs kedved kimozdulni? Itt egy istenien finom és gyors recept.

Amikor elmész egy pizzériába nem tudod előre, hogy mire is számítsál. Milyen a tésztája? Vastag vagy vékony? A feltétek minősége olyan amilyent te szeretsz? Ezt mind te tudod kontrollálni, ha otthon csinálsz egy egyszerű de finom pizzatésztát. Azt, hogy milyen feltéteket teszel a pizzádra, az csak rajtad áll, elrontani nem lehet. Lehet paradicsomos vagy telfölös alapú a pizzád. Benézel a hűtődbe és sok a maradék, amit már nem kívász? Tökéletes, pont ilyen hozzávalók kellenek a mindentbele pizzához! A következő pizzának neve sincsen, minden finomság rajta van amit a család egy-egy tagja megkívánt és volt otthon éppen a hűtőben. 

Pizzatészta hozzávalók:

  • 20 dkg liszt vagy zabliszt vagy teljeskiőrlésű liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 kávéskanál kristálycukor vagy 2 szem Canderel édesítőszer
  • 1 csipetnyi só
  • 0,5 dl oliva olaj

 

Pizzaszósz hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • 1 fej fokhagyma


A mindentbele pizza elkészítése:

Egy deciliter tejet fellangyosítunk, majd elkeverjük benne a két gramm élesztőt és a két szem Canderel tablettát (vagy a kristálycukrot). Kicsit hagyjuk állni, addig a lisztet sóval és az oliva olajjal összedolgozzuk (a te döntésed, hogy milyen fajta lisztet használsz a tésztához, én ennél a receptnél tettem bele egy kevés sima lisztet, zablisztet és teljeskiőrlésű lisztet is).
 

langyos tejben élesztő
Langyos tejbe élesztőt és 2 szem Canderelt keverünk.
liszt oliva olaj és só
A lisztet összedolgozzuk az oliva olajjal és kevés sóval.


A tejet hozzáöntjük a liszthez és kézzel jól átdolgozzuk. Lényegében készen is van az egyszerű pizzatésztánk. A kiválasztott tepsit vékonyan kikenjük oliva olajjal, hogy a tésztánk ne ragadjon le, majd kinyújtjuk, hogy a tepsit kitöltse. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
 

kinyújtjuk a tésztát
Kinyújtjuk a pizzatésztánkat.


Amikor a tésztánk már megvan, kikeverjük a pizzaszószt, ami ebben az esetben egy fokhagymás tejfölös alap. Egy egész fej fokhagymát megpucolunk és vagy lereszeljük vagy nagyon apró darabokra vágjuk és 2 dl tejföllel elkeverjük. Az így elkészült szószt már rá is kenhetjük a tésztára. ügyeljünk arra, hogy a tészta szélét is kenjük be a szósszal. Nincsen más hátra, mint a hűtőben talált megmaradt felvágottakat, zöldségeket felaprítsuk, felszeleteljük és rászórjuk a pizzánkra.
 

pizzaszósz
megszórjuk a feltétekkel
A pizzatésztára pakoljuk a feltéteket.


Ahogy már említettem, csak rajtad áll, hogy miket találsz otthon vagy éppenséggel mit kívánsz. Az én feltéteim ennél a receptnél a következőek voltak: sonka, szalámi, szalonna, gomba, kaliforniai paprika püré (felszeleteltem a paprikát és leturmixoltam), paradicsom, medvehagyma, kevés megmaradt gombapörkölt, zöld olivabogyó, vöröshagyma, pesto és egy kevés pizzakrém.
Elég gazdaggá sikeredett a feltét, mindenből csak kevés volt otthon. Így felhasználtuk a maradékot (kiürült a hűtő) és egy isteni finom pizzát vacsoráztunk.
 

elkészült a pizza, mehet a sütőbe
Elkészült, mehet az előmelegített sütőbe!

 

A pizza sütési ideje 30 perc 200 fokon, majd rászórjuk a reszelt sajtot és még 5 percre visszatesszük a sütőbe.
 

A reszelt sajtot csak a végén szórjuk rá, nehogy odaégjen.

 

megszórjuk sajttal
Sajttal megszórjuk és még 5 percig sütjük.

 

Ez a pizza recept gyorsan megvan és garantáltan kicsiknek és nagyoknak is a kedvence lesz. Jó étvágyat az egész családnak! :)
 

HáziasÍzek.hu © 2017