
Klasszikus hagymás uborkasaláta ecetesen
Egyszerű és finom klasszikus uborkasaláta.

Ahány ház, annyi szokás, mi az uborkasalátát is édesítőszerrel készítjük cukor helyett, így a cukorbetegek is annyit fogyaszthatnak belőle amennyi csak jólesik.
Uborkasaláta recept hozzávalók: |
|
|
|
|
|
|
|
Az uborkasaláta elkészítése:
Az uborkát jól megmossuk, meghámozzuk majd vékonyra szeleteljük.
![]() |
Kígyóuborka lereszelése |
Megsózzuk az uborkát és 30 percet állni hagyjuk.
![]() |
Jól megsózzuk az uborkát, majd állni hagyjuk |
A sózott uborkát jól kifacsarjuk és elkészítjük a salátalét.
![]() |
Kifacsarjuk a megsózott uborkát. |
Felöntjük vízzel és ecettel, majd hozzáadjuk a Canderel-t, addig keverjük míg fel nem oldódtak a tabletták. Közben kóstoljuk meg, hogy az ízlésünknek megfelelő-e az arány.
![]() |
Elkészítjük a salátalevet Chef 10%-os ételecettel. |
A vöröshagymát apróra vágjuk és az uborkához adjuk.
![]() |
Vöröshagymával és fokhagymával ízesítjük. |
Lehűtve tálaljuk.
![]() |
Jó étvágyat! :) |