Túrógombóc

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük és forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat. Ezt követően beleforgatjuk a megpirított zsemlemorzsába és tetszőleges öntettel fogyasztjuk. Jó étvágyat!


Hozzávalók:

  • 45 dkg félzsíros túró
  • 3 db tojás
  • 9 evőkanál búzadara
  • 1 csipet só
  • 10 dkg zsemlemorzsa


Lépések:

  1. A túrót, a tojásokkal és a búzadarával jól összegyúrjuk, majd adunk hozzá egy csipetnyi sót. Az edényt lefedjük, majd 4 órára betesszük a hűtőbe, míg a búzadara megdagad (ennek a lépésnek köszönhetően a gombócaink nem fognak szétesni főzés közben).
  2. 4 óra elteltével felteszük egy lábasba vizet. Míg a víz felforr addig nedves kézzel gombócokat formálunk, majd a lobogó vízbe óvatosan 5-6 perc alatt készre főzzük. N tegyünk túl sok gombócot a vízbe, inkább főzzük ki 2 részletbe. Ebből a mennyiségből kb. 14-16 gombóc lesz.
  3. Míg a túrógombócok megfőnek, addig egy tefal seprenyőbe pirítsuk meg a zsemlemorzsát. Amint a vízből kiszedjük a gombócokat egyszerre forgassuk bele a morzsába.
  4. A túrógombócaink el is készültek, innentől kezdve már csak az emberi ízlés szabhat határokat. Tálalhatjuk porcukros tejföllel nyakon öntve, finom házilekvárral vagy akár egy is felmelegített nutellával is. Ebédre, vacsorára, de akár egy délutáni nassoláshoz is kitűnő választás.


HáziasÍzek.hu © 2017