Tejfölös csirkepaprikás

A telfölös csirkepaprikás kiváló választás, könnyű és gyorsan elkészíthető. Mindenki ízlése szerint válogathatja össze, hogy milyen csirke darabokat szeret jobban. A legjobb választás ha van benne comb és mell is, vegyesen.


Hozzávalók:

  • 3 db csirke felsőcomb (vagy alsócomb, mell, vegyesen a legjobb)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj
  • bors
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl 20%-os tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • víz


Lépések:

  1. A csirke darabokat alaposan megmossuk, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot (a friss zöldségek helyett tehetünk hozzá lecsó alapot is, ha van rá lehetőségünk akkor házit). Ezt követően megpirítjuk a csirke darabokat.
  2. Ha már mindkét oldalát kicsit megkapattuk öntsük fel vízzel. Nem kell, hogy ellepje a csirkét. Mi jó szaftosan szeretjük, így én kicsivel több vizet szoktam hozzáadni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük és fedő alatt puhára főzzük a húsokat.
  3. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. Hőkiegyenlítést végzünk (a tejfölhöz hozzáadunk a forró szaftból, ennek köszönhetően nem lesz csomós). Lassan, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejfölt, majd összeforraljuk. El is készült a tejfölös csirkepaprikás. Tálalhatjuk nokedlivel, főtt tésztával vagy akár főtt rizzsel is.


HáziasÍzek.hu © 2017