
Tejfölös csirkepaprikás

A tejfölös csirkepaprikás kiváló választás, könnyű és gyorsan elkészíthető. Mindenki ízlése szerint válogathatja össze, hogy milyen csirke darabokat szeret jobban. A legjobb választás ha van benne comb és mell is, vegyesen.
Hozzávalók:
- 3 db csirke felsőcomb (vagy alsócomb, mell, vegyesen a legjobb)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- olaj
- só
- bors
- 3 teáskanál pirospaprika
- 2 dl 20%-os tejföl
- 1 evőkanál liszt
- víz
Lépések:
-
A csirke darabokat alaposan megmossuk, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot (a friss zöldségek helyett tehetünk hozzá lecsó alapot is, ha van rá lehetőségünk akkor házit). Ezt követően megpirítjuk a csirke darabokat.
-
Ha már mindkét oldalát kicsit megkapattuk öntsük fel vízzel. Nem kell, hogy ellepje a csirkét. Mi jó szaftosan szeretjük, így én kicsivel több vizet szoktam hozzáadni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük és fedő alatt puhára főzzük a húsokat.
-
Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. Hőkiegyenlítést végzünk (a tejfölhöz hozzáadunk a forró szaftból, ennek köszönhetően nem lesz csomós). Lassan, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejfölt, majd összeforraljuk. El is készült a tejfölös csirkepaprikás. Tálalhatjuk nokedlivel, főtt tésztával vagy akár főtt rizzsel is.