Kocsonya készítés

Hozzávalók kb: 10 tál kocsonyához:

5 l víz

4 db sertésköröm (lehetőleg első, mert sokkal húsosabb)

50 dkg bőrke

1 sertés csülök (friss vagy füstölt)

2 sárgarépa

1 fehér répa

2 fej vöröshagyma

1fej fokhagyma

10 szem egész fekete bors

A sertéskörmöket, bőrkét, csülköt jól megmossuk, megtisztítjuk.  A bőrkének a belső részéről egy éles késsel a felesleges zsírt eltávolítjuk, hogy a kocsonya ne legyen zsíros.

kocsonya
kocsonya sertés köröm

 

A megtisztított körmöket, bőrkét, csülköt egy nagy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, hagymát, fokhagymát, borsot, és felöntjük az 5 liter vízzel. Ha felforrt, leszedjük a habját mint a húslevesnek, hogy a kocsonyánk ne legyen zavaros.

Lassú tűzön 8-10 órán keresztül főzzük,hogy a köröm, bőrke jó puha legyen és a hús a csontról jól leváljon. Ha úgy gondoljuk, hogy már jó, a körmöt, csülköt, bőrkét a tányérokba elosztva kiszedjük, majd kis szűrőn keresztül, merőkanállal a kocsonya levével felöntjük.

 

 

 

,
kocsonya zöldségek

 

szöveg

kocsonya vízzel

kocsonya vízzel

 

kocsonya fűszerezés
kocsonya fűszerezés

 

Hideg helyre tesszük a kész tányérokat, hogy kihűljön és megdermedjen. Én általában úgy készítem, hogy estére fől meg, merem ki,  éjszaka kihűl, és már reggel fogyasztható.

kocsonya tálban
kocsonya tálban

 

szöveg

HáziasÍzek.hu © 2017