Káposzta saláta
A hagyományos házi káposzta saláta nem csak nyári, de téli időszakra is ajánlott kimagasló vitamin tartalma miatt. Az elkészítése kevés időt igényel, nagyon hamar és sokféle módon elkészíthető. Most az egyszerű alap káposzta salátát mutatjuk be, de tovább fokozható még répával illetve uborkával vagy akár paprikával ízesítve.
Hozzávalók:
- 1 fej kisebb fehér káposzta
- 5dl liter víz
- 1,5 dl 10%-os Shef ételecet
- 1 evőkanál só
- 2 teáskanál Norbi folyékony édesítőszer
- 1 teáskanál egész kömény
- 1 babérlevél
- 10-15 szem bors
- 3 fej kisebb vöröshagyma
Lépések:
- Első lépésként reszeljük le a káposztát és a hagymákat a nekünk tetsző vastagságban.
- Az alapanyagokat helyezzük a vízbe majd forraljuk fel.
- A felforralt ecetes levet öntsük a másik edényben lévő káposztára. Jól keverjük össze, hogy a káposzta kicsit összeessen.
- Hagyjuk kihűlni. Frissen fogyaszthatjuk.
- Ha későbbre szeretnénk elrakni egy kis tartósítószer hozzáadásával adagoljuk duncos üvegekbe.