Banános muffin
Ez a banános muffin villámgyorsan elkészül és napokig puha marad. Könnyű elkészíteni így esély sincs rá, hogy elrontod, kezdőknek is tökéletes választás.
Ha csokival szeretnénk megbolondítani a muffinunkat akkor a végső masszához apró csoki darabokat is hozzá adhatunk.
Hozzávalók:
- 3 érett banán
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- fél evőkanál szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 175-200 fokra, közben a muffintepsibe beletesszük a papírformákat.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a csipet sót elvegyítjük egy keverőtálban, míg egy másik tálban az érett banánokat pépesre nyomkodjuk.
- Az összetört banánhoz hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukrot és a tojást majd gépi habverő segítségével összekeverjük őket.
- Az így elkészült banános masszát a listes keverőedénybe öntjük, addig forgatjuk amíg a massza sima nem lesz.
- A masszát az előkészített formákba maximum a háromnegyedéig töltjük.
Végül a sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük. Mielőtt kivennéd a sütőből egy kés vagy fogpiszálóval bökj bele némelyikbe ha már nem ragad hozzá a tészta kiveheted őket.