
Tiramisu recept

Hozzávalók:
3 nagy tojás
1/4 csésze (50g) cukor
1 csésze (250g) mascarpone
1 1/2 csésze (350ml) erős, hideg espresso vagy erős kávé
2 evőkanál (30ml) kávélikőr vagy brandy (opcionális)
200g savoiardi keksz vagy ladyfinger keksz
Kakaópor a tetejére szóráshoz
Elkészítési lépések:
Válassza szét a tojásokat. A sárgáját verje habosra a cukorral, majd keverje hozzá a mascarponét, amíg sima nem lesz.
A fehérjét verje kemény habbá, majd óvatosan keverje a mascarpone keverékhez.
Keverje össze a kávét és a likőrt egy lapos tálban.
Mártogassa be gyorsan a kekszeket a kávéba, és helyezze őket egy rétegben egy tál aljára.
Terítse el a mascarpone keverék felét a kekszek tetején.
Ismételje meg a rétegezést egy második réteg kekszekkel és mascarpone keverékkel.
Fedje le és hűtse legalább 4 órán keresztül, vagy éjszakán át.
Tálalás előtt szórja meg bőségesen kakaóporral.