Tiramisu recept

Tiramisu recept

Hozzávalók:
 

3 nagy tojás

1/4 csésze (50g) cukor

1 csésze (250g) mascarpone

1 1/2 csésze (350ml) erős, hideg espresso vagy erős kávé

2 evőkanál (30ml) kávélikőr vagy brandy (opcionális)

200g savoiardi keksz vagy ladyfinger keksz

Kakaópor a tetejére szóráshoz


Elkészítési lépések:
 

Válassza szét a tojásokat. A sárgáját verje habosra a cukorral, majd keverje hozzá a mascarponét, amíg sima nem lesz.

A fehérjét verje kemény habbá, majd óvatosan keverje a mascarpone keverékhez.

Keverje össze a kávét és a likőrt egy lapos tálban.

Mártogassa be gyorsan a kekszeket a kávéba, és helyezze őket egy rétegben egy tál aljára.

Terítse el a mascarpone keverék felét a kekszek tetején.

Ismételje meg a rétegezést egy második réteg kekszekkel és mascarpone keverékkel.

Fedje le és hűtse legalább 4 órán keresztül, vagy éjszakán át.

Tálalás előtt szórja meg bőségesen kakaóporral.
 

HáziasÍzek.hu © 2017
netgroup Konyhai kisegítő állás Adokveszek.hu