Legfinomabb kakaós fonott kalács

Kakaós fonott kalács

Ismerd meg az igazi fonott kakaós kalács receptet és annak elkészítését. Lépésről-lépésre képekkel mutatjuk be a kalács elkészítésének folyamatát, így te is bármikor megcsinálhatod otthon.


Fonott kakaós kalács recept hozzávalói:

    Kalácstészta hozzávalók:

    • 60 dkg Finomliszt
    • 6 dkg kristálycukor vagy porcukor
    • 3 dkg friss élesztő
    • 4 dl tej
    • 3 tojássárgája
    • 2 evőkanál étolaj
    • pici só

    Töltelék:

    • 20 dkg ráma margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 3 evőkanál kakaópor


    Fonott kakaós kalács recept lépések:

    • Kimérjük a kalácstészta hozzávalóit. Langyos tejbe beleteszünk egy fél evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk hogy felfusson. A kelesztőtálba öntjük a megszitált lisztet (szitáláskor a liszt lazább szerkezetű lesz). Hozzáadjuk a maradék cukrot, pici sót, a tojások sárgáját, az olajat és hozzáöntjük a megkelt élesztős tejet.
    • A kalácstésztát jól összedolgozzuk, dagasztjuk egészen addig míg a kelesztőtál falától el nem válik. Ha kész rátesszük a kelesztőtál tetejét, vagy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb: 1 óráig kelesztjük
    • Ha a kalácstészta jól megkelt 6 egyenlő részre osztjuk. Cipókat formálunk melyeket egyenként téglalap alakúra (kb:12x25 cm) nyújtunk.
    • A kinyújtott téglalap alakú tésztát a kakaós krémmel megkenjük.
    • A megkent téglalapokat felcsavarjuk, a végét összecsípjük.
    • 3x3 rudakat megfonjuk.
    • A megfont kalácstésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kb: fél óráig ismét letakarva meleg helyen kelesztjük.
    • Ha a kalácstésztánk ismét megkelt a tetejét tojással vagy cukros tejjel megkenjük. előmelegített sütőben 20-25 percig 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel szép pirosra sütjük.
    • Az így elkészített kalács nagyon finom, másnapra sem szárad ki, persze ha marad belőle.


    HáziasÍzek.hu © 2017