
Legfinomabb kakaós fonott kalács

Ismerd meg az igazi fonott kakaós kalács receptet és annak elkészítését. Lépésről-lépésre képekkel mutatjuk be a kalács elkészítésének folyamatát, így te is bármikor megcsinálhatod otthon.
Fonott kakaós kalács recept hozzávalói:
Kalácstészta hozzávalók:
- 60 dkg Finomliszt
- 6 dkg kristálycukor vagy porcukor
- 3 dkg friss élesztő
- 4 dl tej
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál étolaj
- pici só
Töltelék:
- 20 dkg ráma margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
Fonott kakaós kalács recept lépések:
-
Kimérjük a kalácstészta hozzávalóit. Langyos tejbe beleteszünk egy fél evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk hogy felfusson. A kelesztőtálba öntjük a megszitált lisztet (szitáláskor a liszt lazább szerkezetű lesz).
Hozzáadjuk a maradék cukrot, pici sót, a tojások sárgáját, az olajat és hozzáöntjük a megkelt élesztős tejet.
-
A kalácstésztát jól összedolgozzuk, dagasztjuk egészen addig míg a kelesztőtál falától el nem válik. Ha kész rátesszük a kelesztőtál tetejét, vagy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb: 1 óráig kelesztjük
-
Ha a kalácstészta jól megkelt 6 egyenlő részre osztjuk. Cipókat formálunk melyeket egyenként téglalap alakúra (kb:12x25 cm) nyújtunk.
-
A kinyújtott téglalap alakú tésztát a kakaós krémmel megkenjük.
-
A megkent téglalapokat felcsavarjuk, a végét összecsípjük.
-
3x3 rudakat megfonjuk.
-
A megfont kalácstésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kb: fél óráig ismét letakarva meleg helyen kelesztjük.
-
Ha a kalácstésztánk ismét megkelt a tetejét tojással vagy cukros tejjel megkenjük. előmelegített sütőben 20-25 percig 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel szép pirosra sütjük.
-
Az így elkészített kalács nagyon finom, másnapra sem szárad ki, persze ha marad belőle.