
Hagyományos káposztasaláta

A káposztának köztudottan rengeteg jótékony hatása van mint például immunerősítő magas C vitamin tartalma miatt, gyulladáscsökkentő vagy éppenséggel elősegíti a fogyást és még sorolhatnám... Felhasználásának is számtalan lehetősége van. Mi előszeretettel fogyasztjuk saláta formájában, lejjebb a forrázott káposztasaláta receptjét olvashatjátok.
Hagyományos káposztasaláta hozzávalók: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hagyományos káposztasaláta elkészítése:
A káposztákat és a vöröshagymákat egy reszelő segítségével lereszeljük, majd sózzuk és jól összekeverjük és félretesszük, amíg elkészítjük a salátalét.
![]() ![]() |
Lereszeljük a salátánk alapanyagait. |
A salátalé összetevőit a két deciliter 10%-os Chef ételecetet, a négy babérlevelet, a teáskanálnyi köménymagot és a tizenöt szem egész fekete borsot beletesszük a kimért hat deciliter vízbe, és együtt felforraljuk. Mikor felforrt a lé, hozzáadjuk a húsz szem Canderel tablettát vagy a kristálycukrot.
Cukor helyett használjunk édesítőszert, így cukorbetegek és fogyókúrázók is nyogodtan fogyaszthatják. |
![]() |
Felforraljuk a salátalét. |
A lével leforrázzuk a félretett, lereszelt káposztát és vöröshagymát. Jól elkeverjük és hagyjuk kihűlni. Nagyobb mennyiség készítésénél adjunk hozzá egy késhegynyi szalicilt tartósítás céljából. Hűtőben tároljuk és hidegen tálaljuk.
![]() |
Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben tároljuk. |
A vörös káposztának köszönhetően gyönyörű lila színe lesz a salátának. Készíthetjük csak fehér vagy csak vörös káposztából is, ízlés szerint adhatunk hozzá reszelt sárgarépát, paprikát. Hűtőben tárolva sokáig eláll, az év bármely szakában fogyaszthatjuk ezt a vitaminsalátát. Célszerű fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni, így az ízek összeérnek és kellően le is hűl. Gyorsan elkészíthető a káposztasaláta, körülbelül 35-45 perc.
![]() |
Jó étvágyat! |