Hagyományos káposztasaláta

Őrizzük meg az egészségünket káposztával!
Hagyományos káposztasaláta

A káposztának köztudottan rengeteg jótékony hatása van mint például immunerősítő magas C vitamin tartalma miatt, gyulladáscsökkentő vagy éppenséggel elősegíti a fogyást és még sorolhatnám... Felhasználásának is számtalan lehetősége van. Mi előszeretettel fogyasztjuk saláta formájában, lejjebb a forrázott káposztasaláta receptjét olvashatjátok.

Hagyományos káposztasaláta hozzávalók:

  • 0,5 fej fehér káposzta
  • 0,5 fej vörös káposzta 
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál só
  • 2,5 dl 10%-os Chef ételecet
  • 8 szem Canderel édesítő tabletta + 1 teáskanál folyékony édesítőszer
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál köménymag
  • 15 szem egész fekete bors
  • 1 liter víz

 

 

Hagyományos káposztasaláta elkészítése:

A káposztákat és a vöröshagymákat egy reszelő segítségével lereszeljük, majd sózzuk és jól összekeverjük és félretesszük, amíg elkészítjük a salátalét.
 

hozzávalók a káposztasalátáhozlereszeljük az alapanyagokat
Lereszeljük a salátánk alapanyagait.


A salátalé összetevőit a két deciliter 10%-os Chef ételecetet, a négy babérlevelet, a teáskanálnyi köménymagot és a tizenöt szem egész fekete borsot beletesszük a kimért hat deciliter vízbe, és együtt felforraljuk. Mikor felforrt a lé, hozzáadjuk a húsz szem Canderel tablettát vagy a kristálycukrot.

 


 

Cukor helyett használjunk édesítőszert, így cukorbetegek és fogyókúrázók is nyogodtan fogyaszthatják.

 

felforraljuk a salátalét
Felforraljuk a salátalét.


A lével leforrázzuk a félretett, lereszelt káposztát és vöröshagymát. Jól elkeverjük és hagyjuk kihűlni. Nagyobb mennyiség készítésénél adjunk hozzá egy késhegynyi szalicilt tartósítás céljából. Hűtőben tároljuk és hidegen tálaljuk.
 

leforrázzuk a salátát
Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben tároljuk.


A vörös káposztának köszönhetően gyönyörű lila színe lesz a salátának. Készíthetjük csak fehér vagy csak vörös káposztából is, ízlés szerint adhatunk hozzá reszelt sárgarépát, paprikát. Hűtőben tárolva sokáig eláll, az év bármely szakában fogyaszthatjuk ezt a vitaminsalátát. Célszerű fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni, így az ízek összeérnek és kellően le is hűl. Gyorsan elkészíthető a káposztasaláta, körülbelül 35-45 perc.
 

elkészült a káposztasaláta
Jó étvágyat!

 

Írd le a véleményedet!

HáziasÍzek.hu © 2017
netgroup Konyhai kisegítő állás Adokveszek.hu