Tejszínes gyümölcsleves

A nyár egyik slágere a gyümölcsleves.
Tejszínes gyümölcsleves

A nyári melegben mindenki előszeretettel fogyasztja a hideg gyümölcslevest. Elrontani nem lehet, akármilyen gyümölcsöket felhasználhatsz alapanyagként. Nálunk a hűtőben mindig van egy- egy adag fagyasztott gyümölcs, így szinte az év bármely szakában élvezhetjük a nyári gyümölcsök frissítő ízeit. Én ezt a tejszínes receptet tavalyi kerti gyümölcsökből készítettem és az íze olyan mintha frissen szedtem volna le!

Tejszínes gyümölcsleves hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 30 dkg meggy
  • 30 dkg cseresznye
  • 30 dkg szilva
  • 1 alma
  • 1 körte
  • 4 szelet gyömbér
  • 2 citromkarika
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag epres Dr Oetker pudingpor
  • 1 evőkanál Stevia tartalmú folyékony asztali édesítőszer
  • 3 szem Canderel tabletta
  • 2 dl Mizo 10%-os főzőtejszín
  • méz


Tejszínes gyümölcsleves készítése:

Az általunk kiválasztott gyümölcsöket, jelen esetben a málnát, meggyet, cseresznyét, szilvát, almát és körtét megmossuk majd szükség esetén feldaraboljuk.
 

fagyasztott gyümölcsök
Fagyasztott gyümölcsök.


A gyömbértől vágunk négy kb 5mm-es szeleteket, a citromot alapossan megmossuk majd héjával együtt kettő karikát hozzáadunk a gyümölcsökhöz. Az hozzávalókat egy fazékba tesszük és felöntjük minimum annyi vízzel, hogy ellepje azokat. Önthetünk hozzá több vizet is, akkor hígabb lesz a levesünk. Őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük.
 

feltesszük főni a gyümölcslevest
fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük
Felöltjük vízzel a hozzávalókat és elkezdjük főzni.


Míg fő a levesünk addig 2 dl Mizo 10%-os főzőtejszínbe elkeverünk csomómentesen egy csomag Dr Oetker eper ízű pudingport. 
 

pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel
Csomómentesre keverjük a pudingport a tejszínnel.


Forrástól számítva 20-25 percen belül kész a leves, a gyümölcsök megpuhulnak. Hozzáadjuk a pudingporos tejszínt a tűzről levéve, folyamatos kevergetés mellett, majd utoljára felforraljuk.
 

készül a gyümölcsleves
felforraljuk a levest
Elkészült a tejszínes gyümölcslevesünk.


A levesünket egy evőkanál Stevia folyékony édesítőszerrel és három szem Canderel tablettával ízesítettem, édesíthetjük még mézzel is. Nálunk a nyár slágere ez a recept legyen szó egy frissítő ebédről vagy vacsoráról. 
 

tálalva
Jó étvágyat mindenkinek! :)

 

Írd le a véleményedet!

HáziasÍzek.hu © 2017
netgroup Konyhai kisegítő állás Adokveszek.hu