Lágy tojás készítése

A tökéletes lágy tojás főzésének trükkje.
Lágy tojás készítése

A tökéletes lágy tojás elkészítése pár másodpercen is múlhat. Mik azok a trükkök amik ahhoz kellenek, hogy tökéletes lágy tojást főzzünk?

Akkor lehetünk maximálisan elégedettek, ha a tojás fehérje kemény, míg a sárgája híg marad. Ehhez pontosan 3 perc főzésre van szükségünk, de célszerű figyelembe venni a tojás méretét, míg a kisebb tojást valamivel kevesebb a nagyobb tojást viszont egy kicsivel tovább kell főzni.

Lépések

 

A főzés előtt mosssuk meg a tojást, így távolítjuk el a felesleges szennyeződéseket. Egy edényben forraljunk fel vizet, tegyünk hozzá egy csipet sót is. 

 

Figyeljünk arra, hogy a tojást ne egyből a hűtőből a vízbe tegyük mert ez esetben megrepedhet  a tojás. Célszerű tehát valamivel korábban elővenni a főzésre szánt tojásokat.

 

Óvatosan helyezzük a forrásban lévő tojásokat a forró vízbe, majd pontosan 3 perc elteltével öntsük el hideg vízzel, így könnyen leválik a tojás héja.

Alapanyagok:

Írd le a véleményedet!

HáziasÍzek.hu © 2017
netgroup Konyhai kisegítő állás Adokveszek.hu